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  1. Empire, political economy, and the diffusion of chocolate in the Atlantic world
    Erschienen: [2020]
    Verlag:  Routledge, Taylor & Francis Group, New York

    "Chocolate is one of the most visible examples of how a deeply exotic consumer product penetrating our daily lives fascinated Europeans during the Early Modern period. Today, over fifty percent of the four million tons of cocoa produced globally come... mehr

    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2020 A 10704
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    B 420597
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    70.2586
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "Chocolate is one of the most visible examples of how a deeply exotic consumer product penetrating our daily lives fascinated Europeans during the Early Modern period. Today, over fifty percent of the four million tons of cocoa produced globally come from Sub-Saharan Africa. Ecuadorian cocoa, on the other hand, is considered premium quality. Yet the fact that Ecuadorian cocoa is preferred by today's artisanal chocolate makers is one of history's ironic turns. During the eighteenth century, production and exports of Ecuadorian cocoa dramatically expanded due to its fast growth rate, high yield and low price, though certainly not due to its qualities of taste. This book analyzes the transition of chocolate from an exotic curiosity to an Atlantic commodity. It shows how local, inter-regional, and Atlantic markets interacted with one another and with imperial political economies. It explains how these interactions, intertwined with the resilience of local artisanal production, promoted the partial democratization of chocolate consumption as well as economic growth."

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780367859510
    Schriftenreihe: Early modern Iberian history in global contexts: connexions
    Schlagworte: Kakao; Schokolade; Außenhandel; Handelsgeschichte; Atlantischer Raum; Cocoa trade; Cocoa trade; Schokolade; Schokoladenhandel; Kakaohandel; Kakaoprodukt; Kakaowirtschaft
    Umfang: xiii, 205 Seiten, Illustrationen, Karten, Diagramme
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  2. Cocoa and chocolate, 1765 - 1914
    Erschienen: 2000
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Leibniz-Zentrum Moderner Orient, Bibliothek, Geisteswissenschaftliche Zentren Berlin e.V.
    A 945
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 419693
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    GE 2000/4517
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2001 A 11487
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    16 : D 7220 Cla
    keine Fernleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    TS 1220
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    A 2000/11901
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    2002/2626
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    B 316454
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität des Saarlandes, Fachrichtung Geschichte, Bibliothek
    E36 8/02
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Fachbibliothek Wirtschaftswissenschaft, Bibliothek
    Oc 297
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Vechta
    318810
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    167811 - A
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    62.59
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0415215765
    RVK Klassifikation: NW 6170 ; ZE 2960 ; ZE 29600
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schlagworte: Kakao; Kakaomarkt; Kakaoanbau; Außenhandel; Süßwaren; Welt; Süßwaren; Cocoa trade; Chocolate industry
    Umfang: XIV, 319 S., graph. Darst., Kt., 25 cm
    Bemerkung(en):

    Literaturverz. S. 259 - 296