Ergebnisse für *

Es wurden 2 Ergebnisse gefunden.

Zeige Ergebnisse 1 bis 2 von 2.

Sortieren

  1. Renaissance food from Rabelais to Shakespeare
    culinary readings and culinary histories
    Autor*in:
    Erschienen: 2010
    Verlag:  Ashgate, Farnham [u.a.]

    Providing a unique perspective on a fascinating aspect of early modern culture, this volume focuses on the role of food and diet as represented in the works of a range of European authors, including Shakespeare, from the late medieval period to the... mehr

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 781445
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2010 A 7029
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    Br 445
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität Konstanz, Kommunikations-, Informations-, Medienzentrum (KIM)
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    5072-739 1
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Stuttgart
    6L 572
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    60.1160
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Providing a unique perspective on a fascinating aspect of early modern culture, this volume focuses on the role of food and diet as represented in the works of a range of European authors, including Shakespeare, from the late medieval period to the mid seventeenth century. The volume is divided into several sections, the first of which is "Eating in Early Modern Europe"; contributors consider cultural formations and cultural contexts for early modern attitudes to food and diet, moving from the more general consideration of European and English manners to the particular consideration of historical attitudes toward specific foodstuffs. The second section is "Early Modern Cookbooks and Recipes," which takes readers into the kitchen and considers the development of the cultural artifact we now recognize as the cookbook, how early modern recipes might "work" today, and whether cookery books specifically aimed at women might have shaped domestic creativity. Part Three, "Food and Feeding in Early Modern Literature" offers analysis of the engagement with food and feeding in key literary European and English texts from the early sixteenth to the early seventeenth century: François Rabelais's Quart livre, Shakespeare's plays, and seventeenth-century dramatic prologues. The essays included in this collection are international and interdisciplinary in their approach; they incorporate the perspectives of historians, cultural commentators, and literary critics who are leaders in the field of food and diet in early modern culture

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Fitzpatrick, Joan (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780754664277; 0754664279
    RVK Klassifikation: LC 17190
    Schlagworte: European literature; Food in literature; Food habits in literature; Cooking in literature; Food; Food habits; Cooking, European; Food habits; Food habits; Food habits in literature; Diet in literature; Cookery in literature; Food writing; Food writing; European literature; European literature
    Umfang: VIII, 171 S., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Includes index. - Formerly CIP Uk. - Eating in early modern Europe -- Early modern cookbooks and recipes -- Food and feeding in early modern literature

    Eating in early modern Europe -- Early modern cookbooks and recipes -- Food and feeding in early modern literature.

  2. Printed cookbooks in Europe, 1470 - 1700
    a bibliography of early modern culinary literature
    Erschienen: 2010
    Verlag:  Hes & De Graaf Publ., Houten ; Oak Knoll Press [u.a.], New Castle, Del.

    "The first bibliography to list all known editions of printed cookbooks published in Europe before 1700. Provides full title and description of each work and includes information about authors, publishers, recipe sources, and translations. Analyzes... mehr

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 B 134332
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    2907-3076
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    Forschungsbibliothek Gotha
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    AC 43060 N899
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    TX 2011/135
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2018 B 147
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    B/103949
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    2015/20563
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2010 B 691
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    ALL:EC:1000:::2010
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Badische Landesbibliothek
    112 B 275
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    Rb 6811
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Germanisches Nationalmuseum, Bibliothek
    HbK: F 47 b
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Landesbibliothek Oldenburg
    LS: Agr 340/10 4-13-0155
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Rostock
    AN 19200 N899
    keine Fernleihe
    Württembergische Landesbibliothek
    60a/1554
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    ZE 40000 N899
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    61.4° 38
    keine Fernleihe

     

    "The first bibliography to list all known editions of printed cookbooks published in Europe before 1700. Provides full title and description of each work and includes information about authors, publishers, recipe sources, and translations. Analyzes the development of the cookbook as a genre during the first two centuries of printing. Illustrated"--Provided by publisher

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781584562535; 9789061942702
    Weitere Identifier:
    9781584562535
    9789061942702
    RVK Klassifikation: AN 14000 ; ZE 702 ; ZE 77004 ; ZE 77006
    Auflage/Ausgabe: 1. ed.
    Schlagworte: Cooking; Cooking, European; Early printed books
    Umfang: IX, 395 S., Ill.
    Bemerkung(en):

    Literaturverz. S. 378 - 381