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  1. Nahrungsmittel in der arabischen Medizin
    das Kitāb al-Aġḏiya wa-l-ašriba des Naǧīb ad-Dīn as-Samarqandī
    Erschienen: [2017]; © 2017
    Verlag:  Brill, Leiden

    "Najīb ad-Dīn as-Samarqandī's (d. 619/1222) Book on Foods and Drinks (Kitāb al-Aghd̲iya wa-l-ashriba) is a comprehensive medical encyclopedia with information on more than 500 different food items, dishes, drinks and fragrances. It can be considered... mehr

    Orient-Institut Beirut
    017 706
    keine Fernleihe
    Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften, Akademiebibliothek
    Arab. 17071 So.-Sto.: Turfan
    keine Fernleihe
    Max-Planck-Institut für Wissenschaftsgeschichte, Bibliothek
    615 N1545
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    XB 2900 M946
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    Forschungsbibliothek Gotha
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    4: Ye 553
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    UBN/EN 2850 M946
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    SEM:GE:748:Naǧīb::2017
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Asien-Orient-Institut, Abteilung für Orient und Islamwissenschaft, Bibliothek
    Fm 205
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universität Ulm, Kommunikations- und Informationszentrum, Bibliotheksservices
    WZ 384/2017 M
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    F8° 3764:101
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "Najīb ad-Dīn as-Samarqandī's (d. 619/1222) Book on Foods and Drinks (Kitāb al-Aghd̲iya wa-l-ashriba) is a comprehensive medical encyclopedia with information on more than 500 different food items, dishes, drinks and fragrances. It can be considered to be the last major Arabic monograph on dietetics in the Islamic East and it probably rates among the most widespread premodern Arabic books on the subject of nutrition science. In Nahrungsmittel in der arabischen Medizin, Juliane Müller presents a critical edition of the Kitāb al-Aghd̲iya wa-l-ashriba along with a German translation of the text. An extensive contextual study locates the book and its dietetic contents within Arabic medical literature and examines the sources and the reception of as-Samarqandī's food encyclopedia"--

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Müller, Juliane (Array)
    Sprache: Deutsch; Arabisch
    Medientyp: Dissertation
    Format: Druck
    ISBN: 9789004345089; 9004345086
    RVK Klassifikation: EN 2850
    Schriftenreihe: Islamic philosophy, theology, and science ; volume 101
    Schlagworte: Diet therapy; Nutrition; Medicine, Arab; Medicine, Medieval
    Weitere Schlagworte: Medicine, Arabic; Nutritional physiological phenomena
    Umfang: X, 528 Seiten, Diagramme, Tabellen, 24 cm
    Bemerkung(en):

    Dissertation, Freie Universität Berlin, 2015