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  1. Madam Johnson's present
    Or, Every young woman's companion, in useful and universal knowledge. Digested under the following heads: I. Spelling, reading, writing, and arith[met]ick taught without the help of a master. II. The compleat market-woman. III. The cook's guide for dressing all sorts of flesh, fowl and fish. IV. For pickling, pastry, and confectionary. V. An estimate of the expences of a family in the middling station of life. VI. The art and terms of carving fish, fowl, and flesh. VII. A bill of fare for every month in the year for dinner and supper, and also for extraordindary occasions. VIII. The young woman's instructor for the right spelling of words used in marketing, cookery, pickling, preserving,&c. To this edition is added, several useful tables, being the compleatest book of the kind ever published. The compiler, Madam Johnson, in order to make this book come as cheap as possible to the purchasers, has out of her benevolence, fixed the price at 1s. 6d. bound; though it contains double the quality that is usually sold for that sum
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: 1759
    Verlag:  Printed for J. Fuller, in Blowbladder-Street, Cheapside, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
    keine Fernleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    keine Fernleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Auflage/Ausgabe: The second edition
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Young women; Cookery, English; Home economics; Young women
    Umfang: Online-Ressource (iv,192,[20]p.,plate), port, 12°
    Bemerkung(en):

    Alston, IV.612

    English Short Title Catalog, T170669

    First published in 1753 as 'Young woman's companion'

    Price on title page: Price sewed 1s. 3d. Bound 1s. 6d

    Reproduction of original from National Library of Scotland

    Some vertical chain lines

    The final 10 leaves contain 'The young woman's instructor'

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  2. Madam Johnson's present
    or, the best instructions for young women, in useful and universal knowledge. With a summary of the late Marriage Act, and Instructions how to marry purinant thereto. Digested under the following Heads. I. An Estimate of the Expences of a Family in the middling Station of Life. II. The Art and Terms of Carving, Fish, Fowl, and Flesh. III. A Bill of Fare for every Month in the Year for Dinner and Supper, and also for extraordinary Occasions. IV. The young Woman's Guide to Knowledge. V. A new English Spelling Dictionary. VI. The Compleat Market-Woman. Vii. The Cook's Guide for dressing all Sorts of Flesh Fowl and Fish. Viii. Pickling, Pastry, and Confectionary. With several useful tables, being the compleatest Book of the Kind ever published
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: [1755]
    Verlag:  printed for M. Cooper, Pater-Noster-Row; and C. Sympson, at the Bible, Chancery-Lane, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
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    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
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    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    keine Fernleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    keine Fernleihe
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      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource ([2],ii,[1],vi-xiv,222,[2]p), 12°
    Bemerkung(en):

    A reissue of the sheets of 'The young woman's companion', London, 1753, with a new titlepage and 'A summary of the late Marriage Act'

    Alston, IV.611

    English Short Title Catalog, T106312

    Price from imprint: Price sewed 1s. 3d. bound 1s. 6d

    Reproduction of original from British Library

    Titlepage in red and black

    With a final contents leaf

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  3. The young w[o]man's companion
    or the servant-maid's assistant; digested under the several heads hereinafter mentioned, Viz. I. A short Essay on the Benefits of Learning, &c. by way of Introduction. II. The Young Womans's Guide to the Knowledge of her Mother-Tongue. III. A compendious English Spelling Dictionary, peculiarly calculated for the present Undertaking. IV. An easy Introduction to the Art of Writing; with Rules of Life. V. Familar Letters on various Subjects. VI. The Young Woman's Guide to the Art of Numbers; with a great Variety of useful Tables. Vii. The compleat Market Woman; with proper Instructions to prevent the Purchaser from being imposed upon. Viii. The compleat Cook-Maid, Pastry-Cook, and Confectioner. IX. Advice to Sevants in general, with Respect to their Duty towards God, their Employers, and themselves, with additional Prayers and Hymns. And Lastly A compleat Table of the Contents. The whole compiled by Mary Johnson, For many Years a Superintendant of a Lady of Quality's Family in the City of York
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: MDCCLIII. [1753]
    Verlag:  printed for H. Jeffery, in Mercer's Chapel, Cheapside, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
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    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
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    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
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    Universitätsbibliothek Greifswald
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    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
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    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
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    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
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    Universitätsbibliothek Osnabrück
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    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
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    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
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    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource ([2],ii,222,[2]p), 12°
    Bemerkung(en):

    English Short Title Catalog, T106313

    Reproduction of original from British Library

    The text sheets were reissued in 1755 with a new titlepage reading 'Madam Johnson's present', and 'A summary of the late Marriage Act'

    With a final contents leaf

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  4. Madam Johnson's present: or, every young woman's companion, in useful and universal Knowledge. Digested under the following Heads: I. Spelling, Reading, Writing, and Arithmetick, taught without the Help of a Master. II. The Compleat Market-Woman. III. The Cook's Guide for dressing all Sorts of Flesh, Fowl and Fish. IV. For Pickling, Pastry, and Confectionary. V. An Estimate of the Expences of a Family in the middling Station of Life. VI. The Art and Terms of Carving Fish, Fowl, and Flesh. Vii. A Bill of Fare for every Month in the Year for Dinner, Supper, and also for extraordinary Occasions. Viii. The Young Woman's Instructor for the right Spelling of Words used in Marketting, Cookery, Pickling, Preserving, &c. &c. &c. To this edition are added, some plain and necessary directions to maid-servants in general, and several useful tables: Which renders it the Completest Book of the Kind ever published. The Compiler, Madam Johnson, in order to make this Book come as cheap as possible to the Purchasers, has, out of her Benevolence, fixed the Price at 1 s. 6 d. Bound; though it contains double the Quantity that is usually sold for that Sum
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: MDCCLXVI. [1766]
    Verlag:  printed for W. Nicoll, in St. Paul's Church-Yard, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
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    Universitätsbibliothek Braunschweig
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    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
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    Universitätsbibliothek Clausthal
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    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
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    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
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    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
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    Universitätsbibliothek Greifswald
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    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
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    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
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    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
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    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
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    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
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    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
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    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
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    Universitätsbibliothek Osnabrück
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    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
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    Universitätsbibliothek Rostock
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    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
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    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
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    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Auflage/Ausgabe: The fourth edition
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource (197,[19]p), 12°
    Bemerkung(en):

    Alston, IV.614

    Braces in imprint

    English Short Title Catalog, T122631

    First published as 'Young woman's companion'

    Price from imprint: Price sewed, 1 s. 3 d. Bound 1 s. 6 d

    Reproduction of original from British Library

    The final nine leaves contain a spelling list, a contents list and a final advertisement leaf

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  5. Madam Johnson's present: or, every young woman's companion, in useful and universal knowledge. Digested under the following Heads: I. Spelling, Reading, Writing, and Arithmetick, taught without the Help of a Master. II. The Compleat Market-Woman. III. The Cook's Guide for dressing all Sorts of Flesh, Fowl and Fish. IV. For Pickling, Pastry, and Confectionary. V. An Estimate of the Expences of a Family in the middling Station of Life. VI. The Art and Terms of Carving Fish, Fowl, and Flesh. Vii. A Bill of Fare for every Month in the Year for Dinner and Supper, and also for extraordinary Occasions. Viii. The Young Woman's Instructor for the right Spelling of Words used in Marketting, Cookery, Pickling, Preserving, &c. &c. &c. To this edition are added, some plain and very necessary directions to maid-servants in general, and several useful Tables: Which renders it the Completest Book of the Kind ever published. The Compiler, Madam Johnson, in order to make this Book come as cheap as possible to the Purchasers, has, out of her Benevolence, fixed the Price at 1 s. 6 d. Bound; though it contains double the Quantity that is usually sold for that Sum
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: [1765]
    Verlag:  printed for J. Fuller, in Blowbladder Street; and W. Nicoll, in St. Paul's Church-Yard, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
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    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
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    Universitätsbibliothek Greifswald
    keine Fernleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
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    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
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    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
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    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
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    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
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    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
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    Universitätsbibliothek Leipzig
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    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
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    Universitätsbibliothek Osnabrück
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    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
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    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Auflage/Ausgabe: The third edition
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource (iv,193,[19]p), 12°
    Bemerkung(en):

    Alston, IV.613

    Braces in imprint

    English Short Title Catalog, T120878

    First published as 'Young woman's companion'

    Price from imprint: Price sewed, 1 s. 3 d. Bound 1 s. 6 d

    Reproduction of original from British Library

    With a final advertisement leaf

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  6. Madam Johnson's present: or, every young woman's companion, in useful and universal knowledge. Digested under the following Heads: I. Spelling, Reading, Writing, and Arithmetick, taught without the Help of a Master. II. The Compleat Market-Woman. III. The Cook's Guide for dressing all Sorts of Flesh, Fowl, and Fish. IV. For Pickling, Pastry, and Consectionary. V. An Estimate of the Expences of a Family in the middling Station of Life. VI. The Art and Terms of Carving Fish, Fowl, and Flesh. Vii. A Bill of Fare for every Month in the Year for Dinner, Supper, and also for extraordinary Occasions. Viii. The Young Woman's Instructor for the right Spelling of Words used in Marketting, Cookery, Pickling, Preserving, &c. &c. &c. To this Edition are added, Some plain and necessary Directions to Maid-Servants in General, and several useful Tables: Which renders it the Completest Book of the Kind ever published. The Compiler, Madam Johnson, in order to make this Book come as cheap as possible to the Purchasers, has, out of her Benevolence, fixed the Price at 1 s. 7 1/2 d. Bound; though it contains double the Quantity that is usually sold for that Sum
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: MDCCLXX. [1770]
    Verlag:  printed for James Williams, No. 5, Skinner-Row, Dublin

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
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    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
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    Universitätsbibliothek Braunschweig
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    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
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    Universitätsbibliothek Clausthal
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    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
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    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
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    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
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    Deutsche Akademie der Naturforscher Leopoldina, Bibliothek
    ebook (Nationallizenz)
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    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook ecco
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    keine Fernleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    keine Fernleihe
    UB Weimar
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Auflage/Ausgabe: The fourth edition
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource (197,[17]p), 12°
    Bemerkung(en):

    English Short Title Catalog, T112143

    First published as 'The young woman's companion'

    Reproduction of original from British Library

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  7. Madam Johnson's present
    or, every young woman's companion, in useful and universal knowledge. Digested under the following Heads: I. Spelling, Reading, Writing, and Arithmetick, taught without the Help of a Master. II. The compleat Market-Woman. III. The Cook's Guide for dressing all Sorts of Flesh, Fowl and Fish IV. For Pickling, Pastry, and Confectionary. V. An Estimate of the Expences of a Family in the middling Station of Life. VI. The Art and Terms of Carving Fish, Fowl, and Flesh. Vii. A Bill of Fare for every Month in the Year, for Dinner, Supper, and also for extraordinary Occasions. Viii. The Young Woman's Instructor for the right Spelling of Words used in Marketting, Cookery, Pickling, Preserving, &c. &c. To this edition are added, some plain and necessary directions to maid-servants in general, and several useful tables: Which renders it the Completest Book of the Kind ever published
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: MDCCLXIX. [1769]
    Verlag:  printed for W. Nicoll, in St. Paul's Church-Yard, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule Emden/Leer, Hochschulbibliothek
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    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Johnson, Mary
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Auflage/Ausgabe: The fifth edition
    Schlagworte: Cookery, English; Home economics; Cookery, English; Home economics
    Umfang: Online-Ressource (197,[19]p), 12°
    Bemerkung(en):

    English Short Title Catalog, T170668

    First published in 1753 as 'Young woman's companion'

    Price from imprint: Price sewed 1s. 3d. Bound 1s. 6d

    Reproduction of original from Bodleian Library (Oxford)

    The final nine leaves contain a spelling list, a contents list and a final advertisement leaf

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web

  8. A full and true account of the tryal, examination, and condemnation of Mary Johnson a witch. At the assizes held at Coventry on Saturday July the 27th, by the honourable J. Trevers, and Baron Prise
    Autor*in: Johnson, Mary
    Erschienen: [1706]
    Verlag:  printed by T. Bland, London

    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel; Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schlagworte: Trials (Witchcraft); Trials (Wtichcraft); Trials (Witchcraft); Trials (Wtichcraft)
    Weitere Schlagworte: Johnson, Mary (d. 1706); Johnson, Mary (d. 1706)
    Umfang: Online-Ressource (1 sheet), 1/2°
    Bemerkung(en):

    Bland active ca. 1705-08; 27 July fell on a Saturday in 1706

    English Short Title Catalog, N32452

    Reproduction of original from Harvard University Houghton Library

    Electronic reproduction; Available via the World Wide Web